JUNGLE PROGRAM (3-4 DAGEN)

Aantal Speciale Punten van het Programma


 Puerto Maldonado, de hoofdstad van ‘Madre de Dios’, is gelegen in het regenwoud, aan de Oostelijke zijde van de Andes, daar waar de rivieren ‘Madre de Dios’ en Tambopata elkaar ontmoeten. Dit tropische gebied (183 m boven de zeespiegel) bevindt zich tus­sen de departementen Cuzco en Puno en nabij de grenzen van Brazilië en Bolivië, in het hart van Zuid-Amerika.

In het ‘Tambopata Candamo Natuurreservaat’ is de Peruaanse jungle het meest geva­rieerd. Het natuurreservaat werd gecreëerd in 1990 en wordt beschouwd als de regio met de grootste biodiversiteit ter wereld. Het is één van de weinige plaatsen in het re­genwoud waar grote zoogdieren (zo’n 200 soorten) zoals de jaguar, de reuze otter, de tapir, het wilde zwijn en vele andere dieren, waaronder ook apen kunnen gezien wor­den. Je kan er eindeloos veel soorten insecten vinden, zoals bijvoorbeeld 1200 soorten vlinders. Er zijn 10000 soorten bomen, waaronder de lapuna, chihuahuaco, renaco en de taquilla. Daarnaast zijn er ook zo’n 1300 soorten vogels; o.a. vele trekvogels en een groot aantal parkieten en papegaaien. Deze kan je bewonderen op de ‘Macaw Clay Lick’, een kleihoudende rots waar duizenden papegaaien gaan van eten bij het aanbre­ken van de dag, een prachtig spektakel van de natuur!

Waar blijven wij

Voor de jungle een lodge bevindt zich in het Nationale Park de meest pure contact met de natuur te geven, zal wilde apen en vogels bezoeken ons​​.

PROGRAMMA:

Dag 1: Cusco-Puerto Maldonado (Nacht bus van Cusco)

Bij aankomst aan Puerto Maldonado word je opgehaald door de gids. Trans­fer naar de haven van Tambopata, vanwaar je per boot in 2 uur naar de lodge vaart. De lodge ligt aan de oever van de Tambopata rivier, aan de ingang van het ‘Nationaal Park Tambopata Candamo’.

Gedurende je verblijf leer je de wilde fauna kennen. Deze bestaat voornamelijk uit vogels die dichtbij de rivieren leven: de jabiroe (zadelbekooievaar), purperreigers, papegaaien, toekans, etc. Er leven echter ok een aantal zoogdieren, zoals de ‘capibara’ en de tapir en enkele rep tielen die uitrusten op de oevers, zoals witte kaaimannen en schildpadden. Na het middageten kan je even uitrusten vooraleer een wandeling te maken in de omgeving van de lodge, om de rijke flora en fauna die je omringt te observeren. ‘s Avonds maak je een avondwandeling met de gids, op zoek naar insecten, amfibieën, vleermuizen en nachtapen. www.inotawaexpeditions.com

Dag 2: Tres Chimbadas meer.

In een kwartiertje brengt de boot je naar het startpunt van de tocht naar het ‘Tres Chimbadas’ meer. Hier vind je een heel ander type fauna en flora. Je ziet vogels zoals de ‘shanshos’, naal­deenden, purperreigers en ijsvogels en enkele reptielen en zoogdieren. Op deze plek woont een familie rivierotters, die zich regelmatig laat zien. In deze prachtige omgeving kunnen we zwemmen in het meer, is fantastisch. In de namiddag kan je een voordracht bijwonen over het ecosysteem, over medicinale planten of over jaguars. ’s Avonds ga je, vergezeld van de gids, op zoek naar kaaimannen langs de Tambopata rivier.

Dag 3: Puerto Maldonado-Cusco-Lima.

Na de middag keren we vanuit de jungle terug naar Lima. We vliegen via Cusco en nemen aans­luitend de vlucht naar Brussel. 

Extension extra dag: Collpa Colorado / Colpa La Torre. (Extension)

’s Ochtends vroeg vertrek per boot naar de ‘Collpa Colorado’, een boottocht van 1 uur. De Collpa Colorado is een klif van rode aarde, waarin zich aders van minerale zouten bevinden die door verschillende dieren noodzakelijk voedsel zijn. Vooral papegaaien en sommige andere vogels, die met heel veel elke morgen hiervan komen eten. Mag je getuige zijn van dit uitzonderlijk veelkleurig spektakel. In de namiddag keer je terug naar de lodge.

Dag 4: Puerto Maldonado-Lima.

Na het ontbijt vertrek je heel vroeg naar de luchthaven van Puerto Maldonado voor de teru­gkeer naar Cuzco of naar Lima.

Inbegrepen:

- Nacht bus Cusco – Puerto Maldonado.

- logies in Inotawa Lodge.

- Vol pension, maaltijden en dranken inclusief. (Not alcoholic)

- Alle excursies

- Alle transfers (bus, boat)

- 1 binnenlandse vlucht zoals vermeld Puerto Maldonado-Lima with Peruvian Airlines or Star Peru.

- lokale gids in Engels, Botanic

Niet inbegrepen:

- toegangsgeld ($10)

Prijs per persoon extension jungle: €360 euro 3 dagen + 1 dag €40.


- Peru Inca Reizen is gespecialiseerd in individuele maatwerkreizen. Dit betekent dat u kan kiezen het vertrekdatum vand dit programma, de route of te wijzigen van het voorgestelde programma, u reist individueel en alles hebben we tot in detail voor u verzorgd. We kunnen aan een reissuggestie net zolang schaven tot het is geworden zoals u voor ogen had.


*Onze brouchure met fotos van deze reis op: https://issuu.com/peruincareizen/docs/junglenl-ok