PERU ONTDEK DE INCA-CULTUUR 14 DAGEN / GEZINNEN VAKANTIES

Kleine groupen max. 3 Gezinnen 15 persoons / Privee Rondreis

Group vaste vertrek datas: van zat 05 tot 19 april / van 05 tot 19 july 2020

Privee Reis Op Maat vertrek data: Open (met suplement mogelijk)


Aantal Speciale Punten van het Programma

Peru laat je de mysterieuze precolombiaanse en Inca culturen beleven tijdens deze familie reis. De Inca’s bekroonden hun beschaving met Machu Picchu, één van de nieuwe 7 wereldwonderen! En wij ontdekken dit alles in een fantastische natuur, van aan de kust tot in de eindeloze vlaktes tussen de Andesbergen! Een onvergetelijke reis met een trekking door de Andes waar slapen we in volle comfortabel grote tenten voor elke familie, we vuur maken en de lokale bevolking zullen sommige muziek te maken voor ons om prachtige natuur en de hemel vol sterren. We gaan dit avontuur te combineren met een uitbreiding in het prachtige regenwoud of Nationaal Park Tambopata Candamo.

Begeleide van de Reis:

Dit programma zal worden begeleid door Marcelo Morales. "Reizen met kinderen is iets wat we iedere ouder kunnen aan-raden! Het is geweldig om je kinderen te laten kennismaken met andere culturen, nieuw dieren- leven en bovenal om met elkaar, als gezin, te genieten van een bijzondere reiservaring in de magische land van de Inca's".

“We hebben dit programma in 2005 ontwikkeld voor de grootste gespecialiseerde reisagent voor gezinsvakanties in België, na een paar jaar samenwerken, hebben we dit concept geïntroduceerd in ons eigen reisbureau”.

“Alle ervaring die ik heb gekregen met België gezinnen begeleiden en als Papa van drie kindjes zelf, wil ik delen met de nieuwe gezinnen die willen komen om mijn land te bezoeken, waardoor ze de meest authentieke contact met de lokale bevolking mensen, spreek ik perfect engels, goed nederlands & frans en een beetje Quechua het indianen taal. Ik heb een grotte kennis van de cultuur en tradities van mijn eigen volk mij ouders zijn geboren in de Andes bergen en ikzelf als kind was elke jaar 3 manden op school vakantie in de bergen van Huaraz om 3,100 mts”.

“Voor mij is dit een levensstijl en ik geniet van elk moment wanneer ik het genoegen heb een nieuw gezin te begeleiden en niewsgering kinderen te ontmoeten”.
Waar we sliepen:


Voor dit programma heb ik zorgvuldig de beste hotels in Peru gekozen, tijdens de trekking elk gezin zijn eigen grote tent of twee tenten hebben, ook het is mogelijk en lodge te gebruiken, zal het een grote kook-en eettent en al kamperen materiaal zal worden voorzien van onze team en cheff kok. Voor de jungle een lodge bevindt zich in het Nationale Reservaat  van Tambopata de meest pure contact met de natuur te geven, zal wilde apen en vogels bezoeken ons​ op onze eenvoudig lodge in het midden van het jungle. Mijn ervaring als berg klimmer komt vanaf 1989 dit jaar heb Ik geklimb het Huascaran berg 6,768 to het camp 2 om 6,200m.

PROGRAMMA:

Dag 1: Brussels – Lima.


Aankomst in Lima, Marcelo zal wachten voor je familie en transfer naar het hotel in San Isidro dit is het beste luxe wijk van Lima, San Isidro, Miraflores en Barranco is volkomen veilig om uit te gaan eten of wandelen. Overnachting Hotel & Suites****   

Dag 2: Lima – Cusco.


Morgens vroeg vliegen we naar Cusco. We rijden naar Urubamba, een dorp in de Heilige Inca Vallei, op 2400m. Vandaag zullen we verblijven in het hotel voor het hebben van een goed aclimatization op de hoogte. We maken kleine wandelende rond de Urubamba dorp. Het heeft hierdoor een aangenamer klimaat beter dan in Cusco. Hotel Boutique in Urubamba.

Dag 3 : Heilige Vallei van de Inca’s – Cusco.


Ontbijt in het hotel. Deze ochtend brengen we een bezoek aan Pisac, een typisch indianendorp plus Inca ruins. Het is het eerste dorp van de heilige vallei van de Inca’s, op een hoogte van ruim 2600 m, dus 600 m lager dan Cuzco. Het heeft hierdoor een aangenamer klimaat. Door het dal stroomt de Rio Urubamba, die voor voldoende water zorgt om de akkers te bevloeien.  We eindigen met Ollantaytambo nadien we keren terug naar Cusco.  Inbegrepen: Heilige vallei tour + Inkomgelden + transfer naar hotel. Niet inbegrepen: Lunch & dinner.

Dag 4-7: Trektocht door de Andes Salkantay – Machu Picchu.


Wij rijden naar Mollepata, waar we aan onze trekking beginnen dezelfde dag. Eerste dag is om te genieten van het moie weer en het berg chalet Soraypampa, met alle confort. Gezinnen kunnen genieten van een driedaagse wandeltocht. Dit is de mooiste en makkelijkere Andestrektochten in Cusco, met een prachtig uitzicht op het hooggebergtes. Tijdens de trekking alle je bagage zal worden dragen op paarden; je draagt alleen en kleine rugzakje met benodigdheden voor elke dag. De maaltijden een overnachtingen in berg chalets  tijdens deze trekking zijn inbegrepen.

 Het hoogste punt van de trekking is 4,600 mts. In de campings onze team zal worden belast met het maken van de beste sfeer, zullen we vuur maken en de kans om het bezoek te ontvangen van lokale musikanten, natuurlijk een glas wijn maakt het 's avonds veel beter grappig. Wij zullen lokaal eten het maken van de maaltijden een ervaring zelf doen. Bij elke trekking organiseren we een sociaal project dag, we gaan bezoeken een lokale schooltje en geven de kinderen direct kleding, speelgoed en potloden.De vierde dag zijn we aankomen in Machu Picchu dorp – Aguas Calientes.

Dag 8: Machu Picchu dag en terug Cusco.

Om 5.30 uur nemen we het eerste bus naar Machu Pichu begeleide wandeling met onze gids in de eeuwenoude, verloren Incastad. Vanop deze hoogte heeft men een adembenemend zicht op de bergrug die met zijn vele bouwwerken sterk op een geborduurde deken lijkt. Deze stad is door de UNESCO erkend als werelderfgoed en precolombiaanse hoofdstad van Latijns-Amerika. In de namiddag nemen we de trein terug naar Cuzco. In de avond na aankomst in Cuzco wordt u weer naar uw hotel gebracht. Overnachting hotel.

Dag 09: Cuzco Vrije dag.

Vrije dagen gepland. Vandaag kunt u lekker bijkomen van alle indrukken die u de afgelopen dagen heeftop gedaan en slenteren door de smalle en pittoreske straatjes van deze mooie stad. We bezoeken er de San Blas wijk met ambachtslui en artiesten,  later bezoeken we de lokale markt van San Pedro, deze markt is echt een lokaal voor de cusco mensen, niet in de toeristische routes. Vanavond eten we in een van de betere restaurants van Cusco "La Retama" gelegenheid om tal van Peruaanse gerechten te genieten. Overnachting hotel.

Dag 10: Maras & Moray Tour fullday.

Halfdag tour naar de natuurlijke zoutplaten van Salineras, via de oude koloniale steden en interessante kerken. De steden liggen in de Sacred Valley en zijn omringd door hoge besneeuwde bergen. Als eerste zullen we naar Chinchero rijden, waar we een presentatie van een natuurlijke en traditionele productie van textielen zullen zien. We zullen doorgaan naar het stadje Maras dat bekend staat om zijn koloniale stijl huizen en interessante kerken. Van Maras rijden we naar Moray, één van de meest interessante van de Inca constructies - waarvan er wordt gezegd dat het een landbouwkundig experimenteel station was. Daarna zullen we verder gaan naar Salineras, waar de bekende zoutvlaktes zijn gelegen. Uiteindelijk, zal de bus je terug brengen naar Cusco. Zoals u zult zien, deze excursie heeft het allemaal: natuurlijke schoonheid, culturele bezienswaardigheden en verbazingwekkende zoutplaten. Dit is een reis niet te missen. Overnachting hotel / Inbegrepen: Hotel, tour in group. Niet inbegrepen: Lunch, dinner.

 Dag 11-12-13-14: Cusco naar Amazonegebied.

Vlucht van Cusco naar Puerto Madonado. Vandaar vertrekken we per boot, 2u lang, naar onze lodge aan de oever van de Tambopata rivier, aan de ingang van het Nationaal Park Tambopata Candamo. Gedurende je verblijf leer je de wilde fauna kennen. Deze bestaat voornamelijk uit vogels die dichtbij de rivieren leven: de jabiroe (zadelbekooievaar), purperreigers, papegaaien, toekans, etc. Er leven echter ok een aantal zoogdieren, zoals de ‘capibara’ en de tapir en enkele rep tielen die uitrusten op de oevers, zoals witte kaaimannen en schildpadden. Na het middageten kan je even uitrusten vooraleer een wandeling te maken in de omgeving van de lodge, om de rijke flora en fauna die je omringt te observeren. ‘s Avonds maak je een avondwandeling met de gids, op zoek naar insecten, amfibieën, vleermuizen en nachtapen.

Volgende dag brengt de boot je naar het startpunt van de tocht naar het ‘Tres Chimbadas’ meer. Hier vind je een heel ander type fauna en flora. Je ziet vogels zoals de ‘shanshos’, naal­deenden, purperreigers en ijsvogels en enkele reptielen en zoogdieren. Op deze plek woont een familie rivierotters, die zich regelmatig laat zien. In deze prachtige omgeving kunnen we zwemmen in het meer en piranhas vissen, is fantastisch. In de namiddag kan je een voordracht bijwonen over het ecosysteem, over medicinale planten of over jaguars. ’s Avonds ga je, vergezeld van de gids, op zoek naar kaaimannen langs de Tambopata rivier.  Het laatste dag we maken een boottocht naar een klif van rode aarde “Colpa La Torre”, waarin zich aders van minerale zouten bevinden die nodig zijn voor de voeding van verschillende dieren, vooral voor de papegaaien. Dit levert een bijzonder veelkleurig spektakel op.  

Dag 14: Puerto Maldonado – Lima – Belgie.

Laatste dag van de jungle te genieten,na het ontbijt weer terug naar Lima en vlucht naar België via Amsterdam or Madrid.

Dag 15: Belgie.

Aankomst in Belgie.

EIND

- Prijs per persoon 15 dagen luxe formule: €2,420 per adult kinderen tot 12 jaar betalen €110 minder.

- Jungle Tambopata 4 dagen + vol pension inbegrepen; Trekking volpension 4 dagen.

 INCLUSIEF:

 -Local peruvian gidsen ter platste die engels spreken. (Marcelo reibegeleider sprek vlot nederlands, frans en engels)

-Alle transfers privé tijdens de reis.

-Hotelovernachtingen op basis van 1 twee persoonskamers en 1 double or triple kamer inclusief ontbijt elke dag, soms buffet.

-1 nacht in Lima.

-3 nachten tijdens trekking in luxe berg chalets met privee badkamer, warm water, internet.

-5 nachten in hotels Cusco, Urubamba met openlucht swembad, en Aguas Calientes.

-3 nachten in jungle lodge met swembad.

-Programa 2 dagen Machu Picchu Tour.

-Volpension in Heilige Vallei en Aguas Calientes.

-Volpension tijdens trekking.

-Volpension in de jungle 4 dagen.

-Dinner in Lima

-Alle excursies zoals beschreven in het programma.

-Alle entree tickets ook voor jungle National Park.

-Alle transport ter platste. (Bus, trein, boot & taxis)

Niet Inbegrepen:

- Vluchten: Belgie – Peru & 2 Binnenlandse vluchten Lima – Cusco & Cusco-Puerto Maldonado-Lima.


Onze brouchure met fotos van deze reis op: https://issuu.com/peruincareizen/docs/gezinnen-vakantie