​​

Rondreis Peru Cultural 18 dagen / Prijs *2,090 euro

Dag 1: Brussels – Lima.

Aankomst in Lima en transfer naar hotel in Miraflores, dit is de meest toeristische wijk van Lima.

Wij raden een verblijf af in hotels gelegen in het centrum van Lima.  In Miraflores en Barranco daarentegen is het volkomen veilig om uit te gaan eten of  te wandelen in de late uurtjes.  Inbegrepen: Overnachting Hostal The Place*** www.theplacehostal.com.peru. Privé transport van luchthaven naar hotel.

Dag 2: Lima City Tour.

In het begin van onze tocht genieten we van een panoramisch uitzicht over de "Pucllana Piramide", een prachtig ceremonieel en archeologisch centrum gebouwd in de 4e eeuw na Christus. Verkenning van het nieuwe stadsdeel en het koloniale deel van Lima centrum, de Plaza Mayor en de kathedraal.  In de namiddag kan je opteren om zelfstandig een leuke wandeling langs de kustlijn te maken, The Place hotel bevindt zich namelijk op wandelafstand.

Inbegrepen: Overnachting Hotel The Place*** www.theplacehostal.com.pe. City Tour met www.limavision.com

Dag 3: Lima – Paracas.

Om 7 u nemen we de cruzero, bus naar Paracas en daarna een transfer naar het hotel Mar Azul dicht bij de zee in Paracas. In de namiddag maken we een tour op het schiereiland dat ’s werelds grootste concentratie zeevogels herbergt, waaronder pelikanen en flamingo’s!. Nadien keren we terug naar hotel.

Inbegrepen: Taxi naar bus station, Bus VIP Cruzero, tour Paracas. Overnachting Hostal Mar Azul *** www.hostalmarazul.com/ www.cruzdelsur.com.pe.

Dag 4: Paracas – Ica – Huacachina. 

Om 8 u beginnen we met een excursie per boot langs de Ballestas eilanden, de ‘kleine’ Galápagos eilanden. Een uniek natuurgebied met zeeleeuwen, pinguïns en tal van vogels. Hier kan men onder andere een zeeleeuwenkolonie bewonderen. Transfer naar Ica waar jullie kunnen de typische Peruaanse Pisco proeven. Daarna geeft de oase Huacachina ons een verfrissende verrassing temidden van de woestijn, omringd door hoge duinen met in het midden een meertje. We mogen ons onder de gelukkigen prijzen, want we blijven hier op dit mooie plekje overnachten!. Andere opties zijn  een tour  met Buggys en sandboarding met een geweldig uitzicht, Bodega bezoek met Pisco en wijnen degustatie. Inbegrepen: Hotel Curasi met zwembad *** www.huacachinacurasi.com. Transport, Ballestas tour, bus tickets to Ica, bodega bezoek en Pisco and wine degustatie, transfer naar hotel.

Dag 5: Huacachina – Nazca – Arequipa.

Ontbijt in het hotel. Transfer naar Nazca per cruzero bus, optioneel kan u kiezen om van een vlucht over de Nazca lijnen. Er zijn figuren te onderscheiden als een kolibrie, een aap en zelfs een marsmannetje.In het totaal zijn er door de Nazca cultuur meer dan 300 figuren in het landschap aangebracht en ondanks intensief onderzoek is het nog niet geheel duidelijk welke functie deze lijnen hadden.  In de namiddag brengen we een bezoek aan de ceremoniële begraafplaats van Chauchilla, een woestijnlandschap met verschillende mummies van waaruit de Nazcabeschavingen de Nazcalijnen uitwerkten. Het is de belangrijkste site van de streek. Nacht bus naar Arequipa. www.cruzdelsur.com.pe.  Niet Inbegrepen Optioneel: Vlucht Nazca lijnen, Aquaducten. Inbegrepen: Chauchilla + Workshop ceramics. Bus Cruzero Cruz del Sur tourist service maltijd or sandwich inbegrepen.

Dag 6: Arequipa.

Aankomst in de Arequipa en transfer naar het hotel. Arequipa, de witte stad gelegen op 2325 meter in het woestijngebergte, wordt ook wel de mooiste stad van Peru genoemd. We bezoeken het Santa Catalina klooster. Voor velen het mooiste koloniale bouwwerk in het land. Daarna doen we een sightseeing tour doorheen Arequipa, we beginnen met de Plaza de Armas en gaan dan naar de uitkijkpost van Carmen Alto en bezoeken vervolgens het Yanahuara district, later gaan we naar het traditionele district van Cayma.. We gaan ook even langs de Sabandia molen. Tot slot keren we terug naar de stad. Overnachting hotel Los Andes*** www.losandesarequipa.com. Niet Inbegrepen: Ingang Santa Catalina Klooster. Inbegrepen: City tour 2 uur transport toerist- panoramische bus + rondleiding Santa Catalina.

Dag 7: Colca Canyon Excursie 2 dagen (Volpension).

Vertrek vanuit het hotel in Arequipa en rit naar het reservaat van Aguada Blanca, waar u vicuñas kan bewonderen.  Het hoogste punt van de uitstap is de ‘Mirador de los Andes’, van waar we de nabij gelegen vulkanen van de vallei kunnen observeren, waaronder de Misti vulkaan en ook de dorpjes in de buurt. Na lunch buffet In de namiddag bezoek aan de thermale baden van Chivay.  Niet inbegrepen: Toekomst Colca 70 soles, Chivay baden toeslag en avond eten. Inbegrepen: Hostal La Estancia ** + lunch buffet, Colca Canyon tour, Bezoek thermale baden Chivay, dinner live music show.

Dag 8: Colca Canyon – Arequipa.

Vertrek naar de Colca Canyon. Onderweg komen we voorbij de dorpjes Yanque, Achoma, Maca en Pinchollo. Via Madrigal, naar de Mirador van waaruit we de 3 ‘betoverde’ meren van Tapay kunnen zien en waar u met wat geluk condors kan observeren. Een adembenemend uitzicht over de Colca Canyon blijft u eeuwig bij. Deze canyon is tevens de diepste ter wereld. Om 13 u keren we terug naar Arequipa. hotel Los Andes*** www.losandesarequipa.com. Inbegrepen: Bus met transfer naar hotel.

Dag 9: Arequipa – Puno.

Ontbijt in het hotel. We nemen een comfortabel dagbus naar Puno. In de namiddag komen we aan Puno. Hotel San Antonio Suites*** www.sanantoniosuitespuno.com. Inbegrepen: Touristic bus 6 hours, privé transfer naar hotel.

Dag 10: Titicacameer en Amantaní. (Volpension)

Ontbijt in het hotel. Vanuit Puno naar het Titicacameer, waar we inschepen voor een boottocht over dit hoogst bevaarbare meer ter wereld. Bezoek aan de drijvende Uros-eilanden, bewoond door de afstammelingen van de Uros-indianen. Verdere boottocht naar Amantani, waar we een mooie natuurwandeling maken. Overnachting bij de lokale bevolking op het eiland. Inbegrepen: Boot tour met Internationale groep van 3 uur, accommodatie bij gastfamilie, volpension plus tour Amantata temple 3 uur.

Dag 11: Titicacameer en Taquile – Puno. (Half pension)

Ontbijt bij gastfamilie,  daarna zetten we onze boottocht verder naar Taquile. We bezoeken het eilandje Taquile waar de tijd lijkt gestopt te zijn. Ongeveer 350 families, afstammelingen van de Inca’s wonen hier in een mediterrane atmosfeer. Ze zijn erg bekend voor hun textiel, vooral de mannen breien hier truien en mutsen. Aan hun hoofddeksels kunnen we de status van de mannen kennen. Na het middageten wandelen we door de natuur terug naar de boot, die ons weer naar Puno brengt  na aankomst wordt u weer naar uw hotel. Hotel San Antonio *** www.sanantoniosuitespuno.com. Inbegrepen: Ontbijt + terug hotel, Lunch, transfer. Niet inbegrepen: Dinner.

Dag 12: Puno – Cuzco. (Lunch buffet)

Ontbijt in het hotel. ‘s Ochtends nemen we de bus naar Cuzco, waar we aankomen rond 17 u. Onderweg maken we enkele stops voor een bezoek aan het museum van Pukara, de Alpaca-kwekerij La Raya (4335 m), om te eten en voor de ruïnes van Raqchi en het kerkje Andahuaylillas (de Sixtijnse kapel van Amerika) te bezoeken. Aankomst in Cusco en transfer hotel. Overnachting hotel Samay *** www.samayhotel.com.pe. Inbegrepen: Touristic Bus VIP met gids 8 hours + warme dranken + lunch buffet www.turismomer.com+Taxi naar hotel. Niet Inbegrepen: Inkomgelden museums.

Dag 13: Cuzco City tour.

Ontbijt in het hotel s´morgens free voor aclimatisatie. Cuzco citytrip in de namidag om 1.30pm. Deze stad, gelegen op 3310 m. hoogte, is de voormalige hoofdstad van het Incarijk. We bezoeken de alombekende ruïnes in de omgeving van Cuzco: Sacsayhuaman was een enorm Inca Fort gebouwd op 3 terrassen elk 360 meter lang. Vervolgens bezoeken we Tambo Machay, bekend als de Inca baden. Daarna gaan we naar Kenko. Tenslotte bezoeken we Puka Pukara centrum gevormd door terrassen, trappen en gangen. Overnachting Samay***. Inbegrepen: Cusco city tour + transfer naar hotel. Niet inbegrepen: Inkom boleto turistico, Catedral & Koricancha.

Dag 14: Heilige Vallei van de Inca’s – Aguas Calientes.

Ontbijt in het hotel. Deze ochtend brengen we een bezoek aan Pisac, een typisch indianendorp plus Inca ruins. Het is het eerste dorp van de heilige vallei van de Inca’s, op een hoogte van ruim 2600 m, dus 600 m lager dan Cuzco. Het heeft hierdoor een aangenamer klimaat. Door het dal stroomt de Rio Urubamba, die voor voldoende water zorgt om de akkers te bevloeien.  We eindigen met Ollantaytambo nadien we nemen onze train naar Aguas Calientes. Inbegrepen: Heilige vallei tour + lunch buffet + transfer naar hotel. Niet inbegrepen: Inkomgelden + Cusco visitor ticket 130 sol geldig voor 2 dagen city tour plus heillige vallei. Hotel Margaritas house**.

Dag 15: Machu Picchu full-day terug Cusco.

Bus naar Machu Pichu begeleide wandeling met onze gediplomeerde gids in de eeuwenoude, verloren Incastad. Vanop deze hoogte heeft men een adembenemend zicht op de bergrug die met zijn vele bouwwerken sterk op een geborduurd deken lijkt. Deze stad is door de UNESCO erkend als werelderfgoed en precolumbiaanse hoofdstad van Latijns-Amerika. In de namiddag trein terug naar Ollantaytambo en naar Cusco. Overnachting Samay***. Inbegrepen: Machu Picchu begeleide tour. Treinrit Voyager naar Ollantaytambo + Bus naar Cusco.

Dag 16: Rainbow Mountain Tour. (Regenboog bergtocht)

Onze minibus zal om 05:00 uur door het hotel rijden en we rijden naar de wijk Cusipata, ongeveer 77 kilometer, de reis duurt ongeveer 2 uur. Eenmaal bij de gemeenschap van Chilca hebben we genoeg tijd om te ontbijten.

06:00 tot 06:30 uur ontbijten we in de Cusipata Community. Na het ontbijt gaan we verder door prachtige landschappen, lagunes waar Zuid-Amerikaanse kameelachtigen (alpaca's, lama's, vicuña's, puma's, Andesvogels en condors, etc.) leven.  07:00 uur zullen we onze reis voortzetten in een minibusje voor 1 uur meer ongeveer. 08:00 Aankomst aan de gemeenschap van PHULAWASIPATA begin van de wandeling naar de berg van kleuren door 1 uur en 30 minuten ongeveer van de wandeling naar de berg VINIKUNCA (de maximale tijd om de berg te bezoeken is van 45 minuten). De terugweg is 1 uur en 30 minuten lopen waar de minibus zich bevindt.  12:00 uur aankomsttijd en later terug te keren met de minibus ongeveer 1 uur naar het district van CUSIPATA gemeenschap van PAUCARPATA om onze lunchbuffet in ons restaurant te hebben.

13:00 uur zullen we lunchen.  14:00 uur beginnen we met de terugkeer naar de stad Cusco, we komen om 16:30 uur aan op de Plaza Regocijo in cusco, uw hotel Villa Mayor ligt net voor de deur. Inbegrepen:  Privé vervoer, ontbijtbuffet, lunch, wandelstokken, 1 fles water, professionele gids, zuurstof, inkoom, Overnachting Hotel SAMAY***. Niet Inbegrepen: Dinner. 

*Dit avontuur is na Machu Picchu de tweede meest gevraagde tour in Peru geworden. Dit bezoek omvat een bus voor 15 personen, ontbijt, lunch, gids en toegangsprijzen. Optioneel Maras & Moray tour.

Dag 17: Cusco – Lima.

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Cuzco gebracht waar u een binnenlandse vlucht naar Lima neemt. Na uw aankomst in Lima, verbinding naar internationale vlucht. Inbegrepen: Privé transfer, vlucht naar Lima.

Dag 18: Brussels.

Aankomst in Brussels via Madrid or Amsterdam.


- Prijs voor individuelen rondreis: €2,090 per persoon, suplement hoog seizoen (July–Aug) €100pp. alle rondreis. (minimun twee mensen samen reizen anders betaal je een single suplement €400)


- Afreizen met nederlandstalige begeleiding: *11/06 tot 29/06 - 29/07 tot 13/08 - 01/09 tot 18/09


- *Rondreis met data 11/06 is voor het Inti Raymi (Zonfestival 24 june)

Hoogtepunten van deze reis:


- Lima Colonial & Moderne.

- Ballestas Eilanden (Klein Galapagos) + Paracas Natural Reservaat tour.

- Huacachina Oasis + Pisco bodega bezoek.

- Nazca Lijnen + Chauchilla begraafplaats. (nasca lijnen vlucht facultatief)

- Arequipa City tour + Santa Catalina Klooster.

- Colca Canyon excursie 2 dagen met volpension dag 1. (lunch buffet & dinner a la carte met live music & dances)

- Titicaca Meer 2 dagen excursie met overnachting Amantani met volpension dag 1 tot lunch dag 2.

- Wandel excursie naar Amantata Tempel op Amantani super uitzicht op de zonsondergang over het Titicaca meer.

- Luxe bus Turismo CUSELA stops bij ruïnes onderweg, met gids naar Cusco met lunch buffet inbegrepen.

- City tour Cusco 4 Inca ruins Kenko, Pukara, Sacsayhuaman & Tambomachay plus Koricancha Tempel.

- Heilige Vallei tour: Pisac + market, Ollantaytambo + lunch buffet.

- Machu Picchu tour met gediplomerde gids in engels.


- Rainbouw mountain tour met ontbijt, lunch + inkoom.

Inbegrepen:

•Alle privé transfers hotels – bus stations, luchthaven Lima, en Cusco.

•Alle accommodatie o.b.v. logies & ontbijt soms volpension or half pension.

•Twedaagse tocht Colca Canyon met internationale groep (incl. vervoer, gids,  lunch + diner dag 7 )

•Tweedaagse tocht Titicacameer met maaltijden inbegrepen (lunch dag 10 t/m lunch dag 11)

•Bus Puno-Cusco plus transfer bij aankomst in Cusco naar hotel met VIP Turismo CUSELA plus lunch buffet www.cusela.com.pe

•City Tour Cusco + 4 ruines: Sacsayhuaman, Tambo Machay, bekend als de Inca baden, Kenko plus Puka Pukara.

•Tour Heillige Vallei met Internationale group incl. Lunch buffet.

•Trein Voyager service met INCARAIL Ollantaytambo- Machu Picchu – Ollantaytambo.

•Guided tour in Machu Picchu, rondleiding over het complex met gediplomerde gids.


•Rainbow Mountain Tour. (Regenboog bergtocht) 

Niet inbegrepen:

-Internationale vluchten: Het is belangrijk dat de internationale vlucht zo spoedig mogelijk wordt geboekt. Hoe vroeger u de vlucht boekt, hoe meer keuze aan uitzonderlijke promotarieven u zal hebben.


-Een binnenlandse vlucht. (Cusco-Lima)

-Overige maaltijden en dranken: tussen US$8 – US$15 per persoon/ per meal.

-Inkomsgelden: Paracas (US$10); Ballestas ($5); Chauchilla (US$5); vlucht over Nasca lijnen (US$120 + airport tax US$10); Santa Catalina (US$13); Colca BTC (US$27); Museums en ruïnes Puno-Cusco (US$10); Cusco + valle visitor ticket (US$50); Machu Picchu ($55)+ Huayna Picchu fee (US$65) Bus heen en terug naar Machu Picchu complex $22 (Ticket Machu Picchu moet bij ons worden gereserveerd het zijn beperkte plaatsen)


*Prijzen die hier genoemd worden zijn net zo informatief en staan niet vast, wij zijn niet verantwoordelijk als ze duurder worden. 


FOTO GALLERY TRIP 18 DAGEN 

Services & Programs

*Bekijk onze oude online brouchure online om:   https://issuu.com/peruincareizen 

*Is mogelijk het vorschoot te betalen via Paypal met credit card, maestro or visa via het link beneden: